Bokkenzitting

Bokkenzitting

Van oudsher is het Bokkenbal (inmiddels “Bokkenzitting”) één van de hoogtepunten in de regionale carnavalsagenda. En elk jaar weten de Kadolstermennekes hun gasten weer te verrassen met zowel traditie als vernieuwing. Daardoor blijft het een uniek feest met bezoekers uit heel Twente en natuurlijk de onmisbare Boeskool-evergreen “Antoon op ’n bok”.

“Meer tijd voor gezelligheid en een gezamenlijk feest”, is het nieuwe motto van dit jaar.

Het podiumprogramma is dit jaar bewust ingekort om meer tijd over te houden om gezamenlijk feest te vieren. Het programma zal dan ook al om 22.45 uur eindigen om (nog) meer tijd te krijgen voor een unieke after party. Vooral deze laatste zal dit jaar bol staan van de verrassingen!

De zaal gaat zoals altijd om 19.00 uur open, waarbij de Hoogheden en hun Secretarissen worden uitgenodigd voor een informele ontvangst door de Stadsprins van Oldenzaal in het voorcafé. Om 20.00 uur stipt verwelkomt de Stadsprins en zijn Sik vanaf het podium de binnentrekkende bezoekende verenigingen. Er zijn dit jaar maar liefst 25 verenigingen aanwezig (wat gezien het korte carnaval heel bijzonder is), waarvan er 10 uit Oldenzaal komen en 15 uit het mooie Twentsche land. Onder de gasten natuurlijk weer de Knollentrekkers uit Weerselo, zij stonden aan de wieg van het oorspronkelijke Bokkenbal. Maar ook de Smoezen uit Vroomshoop, de Keiensleppers uit Haaksbergen en de Weidemennekes uit Hengelo zijn weer van de partij. Het feest is hiermee de Grootste Twentsche Carnavalsavond en dan mag natuurlijk niemand missen!

Uiteraard geven alle bevriende verenigingen acte de presence met unieke optredens uit eigen gala’s, maar op het podium wordt het – qua persoonlijke bezetting – iets rustiger dan andere jaren. Het podium zal worden vergroot om alle hoogheden nog meer de ruimte te geven.

De (nu al onvergetelijke) after party zal tot 01.00 uur duren, met een verrassingsband in de grote zaal en natuurlijk de Hofkapel de Skoemzoegers van de Kadolstermennekes. Kortom, beentjes van de vloer!

Het feest is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor verenigingen!