Dweilen Oud Hoogheden

OUD-HOOGHEDEN VAN DE KNOLLENTREKKERS SLUITEN CARNAVALSSEIZOEN 2016 AF MET EEN DWEILMIDDAG.

Het is binnen veel carnavalsverenigingen gebruik dat op de middag voor Aswoensdag een dweiltocht door Twente gemaakt wordt. Vele verenigingen ontmoeten elkaar dan in verschillende horecagelegenheden. De Knollentrekkers doen dat al vele jaren. De oud-hoogheden, verenigd in de Prinsengarde, besloten dit jaar het wat rustiger aan te gaan doen en hebben zelf een dweilmiddag georganiseerd.

Om 13.30 uur vertrok de VIP-bus van de fa. Ter Beek uit Tubbergen met de oud-hoogheden en hun partners richting Hengelo. Heel bijzonder was het dat oud hoogheid Gerrit Zwiers de bus bestuurde. In Hengelo was het café “Road House” gereserveerd en helemaal voor hen beschikbaar. Jan Herink had een speciale parkeerplaats voor de bus geregeld. Het was een erg gezellige start van de dweiltocht. Groot was de verrassing dat burgemeester Sander Schelberg van Hengelo even tijd kon vrijmaken om de hoge gasten uit zijn voormalig dorp Weerselo te begroeten. In een erg gezellig en ongedwongen samenzijn werden onder het genot van een drankje vele herinneringen opgehaald. Sander werd helemaal bijgepraat over de carnavalsontwikkelingen in het Knollenlaand. Uiteraard had hij ook nog wat goede adviezen.

Vervolgens werd koers gezet naar café “Pelle’s” in Deurningen. Ook daar zat de stemming er erg goed in, vele polonaises werden gelopen en de medewerkers van “Pelle’s” wisten o.a. met passende carnavalsmuziek (en nu eens geen dreunende beats) een uitermate gezellige carnavalssfeer te creëren.

De dweiltocht eindigde in het “Twents Kwartiertje” in Weerselo met een hapje en een drankje.

De oud-hoogheden kijken terug op een zeer geslaagde dweilmiddag. Een ding staat nu al vast: Ze gaan volgend jaar weer op deze manier dweilen. Er is geen evaluatie voor nodig om dat te kunnen concluderen !